Commentaren: 27
 • #27

  Tupoleum.com (dinsdag, 12 september 2023 10:41)

  Beste Marianne,

  De vleermuis is een beschermde diersoort. De vleermuis mag niet gevangen worden of gedood. Het opzettelijk verstoren van hun rustplaats is eveneens verboden. Hun winterslaap houden ze meestal op een andere plek. Op het moment dat ze er niet meer zijn omdat ze elders een winterslaap houden mag je actie ondernemen. Dit kan betekenen dat alle kieren en gaten dicht gemaakt worden en/of dat je voordat ze uit de winterslaap komen Tupoleum neerzet. Dat zou dan ergens in maart moeten gebeuren. We hebben afgelopen jaar deze werkwijze bij een huis toegepast en de resultaten zijn goed. De eigenaar is erg tevreden. Voor meer informatie neem contact op met contact@tupoleum.com of bel ons even

 • #26

  marianne (dinsdag, 12 september 2023 07:21)

  Wij hebben een kolonie (beschermde) vleermuizen in onze kelder waar we echt graag vanaf willen ! Hoewel we ze ´´s winters niet zien blijven ze waarschijnlijk in gaten en
  kieren verstopt. ´s zomers hangen ze aan het plafond. Zou tupoleum een oplossing kunnen zijn ? En hoe dan te gebruiken ?

 • #25

  Tupoleum.com (donderdag, 17 augustus 2023 10:50)

  Beste Annette de Boer,
  Dank voor je vraag.
  We hebben bij een klant het egelhuisje beschermt tegen ratten. De egel heeft er daar geen last van maar de ratten zijn wel weg. Vogels hebben geen of veel minder last van Tupoleum.
  Mocht je meer vragen hebben mail ons op: contact@tupoleum.com

 • #24

  Annette de Boer (donderdag, 17 augustus 2023 10:26)

  Worden vogels of egels ook afgeschrikt door tupoleum?

 • #23

  Tupoleum.com (woensdag, 09 augustus 2023 12:14)

  Beste Jos,

  Het beste is om blokjes oase van ongeveer 3 cm te maken die in een plastic bakje te doen. Bijvoorbeeld een chinees bakje en daar Tupoleum bij gieten. De oase zuigt zich vol met Tupoleum. Als deze vol gezogen is kun je ze op schoteltjes doen en neerzetten op de plekken waar de overlast is. Mocht er Tupoleum over zijn in het bakje kun je deze altijd terug gieten in de fles.

 • #22

  jos (dinsdag, 08 augustus 2023 20:19)

  Als je een schotel met blokjes steekschuim gebruikt hoeveel tupoleum doe je er dan op? moet het doordrenkt zijn ?
  bedankt

 • #21

  Wendy (zondag, 28 mei 2023 16:20)

  Beste,is dit ook aan te raden tegen vossen?

 • #20

  Wouter (zondag, 30 april 2023 10:59)

  Ik heb de hoofdgang van de mol open gemaakt en er een oase blokje gedrenkt in Tupoleum ingelegd en gezorgd dat de gang open bleef. Dit op een paar plaatsen gedaan.
  En de mol is verdwenen! Nu hoorde ik laatst de buurman dat hij last van mollen had. Dat zal waarschijnlijk mijn mol zijn die verhuisd is.
  Kortom, ik vind dat het werkt!

 • #19

  Tupoleum.com (donderdag, 23 februari 2023 12:25)

  Beste Wouter,

  Neem even contact met ons op voor de vraag over mollen via contact@tupoleum.com

 • #18

  Wouter (woensdag, 22 februari 2023 17:23)

  Ik heb Tupoleum met groot succes gebruikt om ratten uit mijn carport te krijgen.
  De eerste avond nog 1 rat gezien, kokertje erbij geplaatst voor de zekerheid, daarna geen een meer gezien.

  Maar, ik heb nu plots een mol die ik niet te pakken krijg.
  Hoe moet ik het toepassen tegen mollen?

 • #17

  Tupoleum.com (donderdag, 26 januari 2023 12:17)

  Beste Oscar,

  Ja het werkt ook tegen bevers.
  Neem contact op met ons via contact@tupoleum.com

 • #16

  Oscar Newman (donderdag, 26 januari 2023 11:15)

  hoi.

  werkt dit ook bij bevers?

  groetjes Oscar

 • #15

  Tupoleum.com (donderdag, 13 oktober 2022 20:34)

  Hallo Diane,

  De ratten komen af op het voer wat her en der ligt. Als je zorgt dat het voer niet meer voorhanden is of het afschermt met Tupoleum wordt het probleem veel minder.
  De konijnen, kippen en cavias hebben er geen of heel weinig last van. Dit omdat dit deze dieren niet wild zijn en verzorgd worden.
  Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij kunnen je vast verder helpen. Doe dit via het mailadres, contact@tupoleum.com of via het telefoonnummer 06-49932991 of 06-55363158.

 • #14

  Engelen Diane (donderdag, 13 oktober 2022 16:39)

  Beste,
  We hebben zelf ook konijnen in een grote ren en cavias , hoe reageren deze op de geur? De ratten graven onder de stal, vrij dicht bij de konijnen. Bij de kippen ook al holen ontdekt. Onze tuin is wel 1,5 hectare groot, dus ik vrees een beetje dat als ze zich toch verplaatsen , ze nog altijd in onze tuin zitten. Hoe lossen we dit op?

  Mvg,
  Diane

 • #13

  Mirjam Bouwels (dinsdag, 16 augustus 2022 09:54)

  Een zoektocht naar een oplossing voor het rattenprobleem in onze tuin en schuurtjes. Het waren er zeker 10-15 elke avond! Op dokter Google kwam ik Tupoleum tegen.
  Eerst twee kleine zuiltjes besteld helaas lieten ze zich niet verdrijven.
  Na contact met Patrick twee grote zuiltjes gekregen. Deze geinstalleerd en nog op een paar plekjes oase gedrenkt in Tupoleum. De eerste avond nog 1 aanhouder gezien sindsdien zijn ze weggebleven.
  Ik ben ontzettend blij met de super klantvriendelijke service.
  En vooral enorm blij dat ik op een diervriendelijke manier van de ratten af ben. Ik hoop dat dit product een grote trend wordt, ipv klemmen en ander leed is dit echt een topmiddel!!

 • #12

  Thomas (maandag, 02 mei 2022 15:41)

  Proefpakketje besteld. Als je zelf laag bij de grond bent is de geur duidelijk aanwezig, maar de muizen trekken zich er niks van aan.

 • #11

  Tupoleum.com (maandag, 28 februari 2022 12:33)

  Beste Kim,
  Honden, katten maar ook alle andere gehouden dieren hebben geen last van Tupoleum.
  Deze dieren zijn gedomesticeerd en hebben geen last van de geur. Het middel Tupoleum werkt dus alleen bij wilde dieren.

 • #10

  Kim (zondag, 27 februari 2022 09:20)

  Ik heb eigenlijk een vraag, wat doet gebruik van tupoleum voor je honden/katten in de tuin? Wij hebben namelijk honden en die willen wel zich wel thuis laten voelen in de tuin terwijl we de ratten graag zien vertrekken.

 • #9

  Schulpen (dinsdag, 25 mei 2021 11:56)

  03.2021 Bedankt voor de snelle levering (ook naar Duitsland!)
  wij hebben Tupoleum ingezet voor de overlast van steenmarters op de zolder.
  Deze komen via het dak en de tussenruimtes op de tussenvloer van de zolder. We hebben de Tupoleum in de kokers gedaan en deze op de zolder geplaatst.
  de eerste paar dagen waren de marters nog aanwezig, daarna bleven ze weg.
  De geur van de Tupoleum is sterk, maar ruik je niet huis.
  Dank je wel voor deze oplossing.

 • #8

  Tupoleum.com (maandag, 21 december 2020 15:46)

  Beste Sandra,
  Tupoleum wordt toegepast op plekken waar de dieren niet gewenst zijn. Zo ook met konijnen. Waar moet je dan aan denken: Spoortaluds, dijken van het waterschap, dijken rondom silo's op chemische plants, rondom voetbalvelden, op begraafplaatsen en tuinen. De konijnen komen minder vaak en vinden de lucht niet aantrekkelijk. Wil je meer weten mail ons even op contact@tupoleum.com

 • #7

  Sandra Lobbe (zondag, 20 december 2020 13:39)

  Leuk product, ik lees goede recenties. Een vraag, heeft iemand ervaring of is het bekend wat konijnen van deze lucht vinden?
  Het zou jammer zijn dan de konijnen wegvluchten.
  Groeten Sandra

 • #6

  SR Timmer (maandag, 11 mei 2020 20:28)

  Kwalitatief goed spul, snel verzonden en goede communicatie. Happy klant hier!

 • #5

  Hans van Brakel (donderdag, 07 november 2019 11:39)

  Bedankt voor de snelle levering. Maandag bestelt en gister, woensdag, in de brievenbus in ZuidFrankrijk.
  Hopelijk zijn de zevenslapers net zo snel verdwenen.

 • #4

  Helga H. (dinsdag, 20 augustus 2019 08:25)

  Wij wonen op het platteland in Frankrijk en hadden iedere zomer last van nachtelijke herrie door zevenslapers in onze dakoverstek, zoveel dat we er meerdere keren per nacht wakker van werden. Ze doden is niet erg diervriendelijk, bovendien zijn ze beschermd. Daarnaast waren we van plan weer kippen aan te schaffen, maar er zijn hier vele roofdieren en ratten, dus wilden we ook onze kippen en hun voer (en onze gezondheid) beschermen.

  Door een tip ben ik gaan kijken naar Tupoleum. Omdat Frankrijk geen standaard leverland is heb ik persoonlijk contact gehad met Patrick en Femke, zowel over de mogelijkheden van toepassing als over de levering aan ons.

  Patrick en Femke verdienen werkelijk alle lof voor hun vriendelijkheid, klantgerichtheid en efficiëntie, dankzij hun hulp had ik snel beslist en binnen twee dagen was mijn bestelling al binnen!

  In de dakoverstek hebben wij een bakje gezet met een stuk oase erin, gedrenkt in de Tupoleum en we hebben deze zomer geen enkele last van nachtelijke herrie door dieren.

  Ook bij de kippen die wij inmiddels hebben staat een koker en het werkt perfect! Ik zie geen uitwerpselen van roofdieren of knaagdieren rondom het kippenhok en er zijn ook geen graafpogingen te zien.

  Wij zijn dus volledig overtuigd van de werking van Tupoleum. Het fijne is dat het volledig biologisch en natuurlijk is, geen giftige stoffen of nadelen voor dieren, planten of mensen. En je hoeft niet met gif te werken wat weer zou kunnen zorgen dat andere dieren weer het gedode dier met gif opeten.
  Wij gaan binnenkort zeker weer onze nieuwe bestelling plaatsen, maar nu voor de grotere verpakking.

  Het stinkt enorm als je het voor het eerst gebruikt maar zelf raak je eraan gewend. Gebruik wel de handschoenen! De kippen interesseert het totaal niets, die zijn blijkbaar niet gevoelig voor de geur.
  Onze hond reageert er ook niet op. Een absolute aanrader dus!

 • #3

  desiree (zondag, 02 juni 2019 21:29)

  We wilden een diervriendelijke oplossing voor de 2 generaties ratten die inmiddels bij de stal en onder het huis zaten. En het is gelukt. Eerst de algemene tips van de site (dank) netjes toegepast en toen tupoleum in kleine diepvriesbakjes met gaatjes erin geboord bij de ingang van de holen gezet. Eerste 2 dagen sleepten ze de bakjes een paar meter verderop (zou ik ook doen als ik rat was), daarna begonnen ze langzaam weg te trekken. Na 1,5 week waren ze weg. Tip; handschoenen aandoen, want spul is lastig van je handen te krijgen.

 • #2

  Tupoleum.com (zaterdag, 08 december 2018 18:21)

  Carla, dank je wel voor je reactie.
  Mooi dat je een goed resultaat hebt.
  Houd er wel rekening mee dat het Tupoleum op een wattenstick buiten snel vervliegt.
  Dus regelmatig opnieuw in de Tupoleum dopen, oase of steekschuim houdt de geur langer vast.

 • #1

  Carla (zaterdag, 08 december 2018 18:15)

  Ik heb uw proefflakon ontvangen deze week. Op strategische plekken rondom mijn kippenhok met 20 stuks kippen, heb ik de wattenstaafjes geplaatst. Waar er voor die tijd altijd s nachts graafactiviteiten waren van met name ratten zie ik dat er nu geen gegraaf meer is. Ook niet op andere plekken. Ik heb mijn kippenhok niet bij huis maar langs bos en weiland en ik ben zo ongelofelijk opgelucht dat mijn kippen nu veiliger zijn en ik niet constant meer gaten hoef te dichten etc. Waakzaam blijven en goed opletten blijft natuurlijk noodzaak, maar dit is een fantastisch werkzaam! hulpmiddel. Dank jullie wel.
  Oja, de kippen hebben er totaal geen last van.

Proefverpakking Tupoleum-Plus®

Proefverpakking met 10 ml Tupoleum-Plus® en een aantal wattenstaafjes. Proefverpakking is bedoeld om op kleine schaal Tupoleum te proberen. Denk aan een voorraadkast, een schuurtje.

Proefverpakking met 10 ml Tupoleum® en een aantal wattenstaafjes. Voor NL geen verzendkosten, andere landen een kleine bijdrage.

€ 10,25

 • 0,06 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

1 liter emmer met kokosblokjes gedrenkt in Tupoleum-Plus®

1 liter emmer gevuld met kokosblokjes gedrenkt in Tupoleum-Plus®. Geschikt in tuin tegen ratten, muizen, mollen, woelmuizen en woelratten. Vooral geschikt om in de gangen te leggen waar de dieren verblijven of nestelen. 1 liter is éénmalig goed voor maximaal 100 M2. Werkt voor een paar weken.

1 liter emmer gevuld met kokos gedrenkt in Tupoleum®

€ 11,75

 • 0,4 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

1 losse microzuil/gaaskoker © zonder Tupoleum®

1 microzuil/gaaskoker zonder Tupoleum®.

Geurdiameter 15 meter.

1 microzuil/gaaskoker zonder Tupuleum

€ 33,00

 • 0,4 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

2 microzuilen/gaaskokers © met 1/2 liter Tupoleum-Plus®

2 microzuilen/gaaskokers met 1/2 liter Tupoleum-PLus®.

Geurdiameter 15 meter.

2 kunststof kokers met Tupoleum

€ 112,25

 • 1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

5 microzuilen/gaaskokers © met 1 liter Tupoleum-Plus® in een doos

5 microzuilen/gaaskokers met 1 liter Tupoleum-Plus® in een doos.

Geurdiameter 15 meter.

5 kunststof kokers met Tupoleum in een emmer

€ 244,25

 • 3 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Kartonnen kokers rond 6 cm met 1/2 liter Tupoleum-Plus®

7 kartonnen kokers met 1/2 liter Tupoleum-Plus® in een emmer.

Geurdiameter 5 meter.

Emmer kleine kokers

€ 86,25

 • 1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Kartonnen kokers rond 9 cm met 1 liter Tupoleum-Plus®

6 kartonnen kokers met 1 liter Tupoleum-Plus® in een emmer.

Geurdiameter 15 meter.

Emmer kleine kokers

€ 125,80

 • 2 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

2 zuilen rond 10 x 66 cm © met 1 1/2 liter Tupoleum-Plus®

2 zuilen rond 10 x 66 cm met 1 1/2 liter Tupoleum-Plus®.

Geurdiameter 30 meter.

2 Tupoleum zuilen met 1 1/2 liter Tupoleum

€ 257,95

 • 5 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Pro palen ø 8 x 70 cm op een prikstok van 105 cm ©

Pro palen ø 8 x 70 cm op een prikstok van 105 cm. Met 2 liter Tupoleum-Plus®, 0,67 liter per zuil. 3 Pro palen beschermen een gebied van maximaal 0,5 hectare (afhankelijk van plaatsing locatie en reliëf.  Geleverd in een doos met een set handschoenen en handleiding.

 

Pro palen ø 8 x 70 cm met 2 liter Tupoleum®

€ 384,75

 • 6,5 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Tupoleum-Plus® fles 1/2 liter

1/2 liter vulling voor Tupoleum® producten

1/2 liter Tupoleum

€ 46,25

 • 0,5 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Tupoleum-Plus® fles 1 liter

1 liter vulling voor Tupoleum® producten

1 liter Tupoleum

€ 79,25

 • 1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen